Lajme24.mk
  • Ballina
  • Lajme
    • Maqedoni
    • Rajon
    • Botë
  • Showtime
  • Sport
  • Life
  • Tech & Fun
No Result
View All Result
  • Ballina
  • Lajme
    • Maqedoni
    • Rajon
    • Botë
  • Showtime
  • Sport
  • Life
  • Tech & Fun
No Result
View All Result
Lajme24.mk
No Result
View All Result
Home Shëndet & Style

Zemra e shalqinit, pse është më e ëmbël dhe me më shumë shije

07/07/2024
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Nuk është çudi që shalqini është një frut që të bën mjaft mirë.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org fruti i shalqinit ka vlera të jashtëzakonshme për organizmin e njeriut.

Ai ndihmon në përmirësimin e shëndetit të zemrës, rigjenerimin e qelizave të lëkurës, mbrojtjen e shikimit dhe të gjymtyrëve.

Në stinën e verës ai është një frut që nuk i mungon asnjë tryeze familjare.

E veçanta e këtij fruti është se zemra apo qendra është gjithmonë më e ëmbla dhe më e shijshmja.

Si traditë ajo u jepej fëmijëve më të vegjël të shtëpisë si pjesa me më shumë vlera ushqyese.

Arsyeja përse zemra e shalqinit ka më shumë ëmbëlsi, është sepse aty ka përqindjen më të lartë fruktoza e kristalizuar.

Duke qenë se shalqini piqet nga mesi e deri në anët e tij, këto kristale të fruktozës prodhohen për të furnizuar të gjithë vëllimin e frutit.

Kjo nuk do të thotë që pjesët e tjera të shalqinit janë më pak të shëndetshme apo me më pak vlera.

Disa nga efektet e tij mirëbërëse i gjeni të listuara më poshtë:

Mbrojtja e Lëkurës

Ngrënia e shalqinit shërben si mburojë për lëkurën.

Antioksidanti likopen parandalon djegien nga dielli nëse ekspozimi është i matur.

Shëndeti i Zemrës
Shalqini është i pasur me amino acide të cilat ulin tensionin e gjakut.

Shëndeti i zemrës përmirësohet edhe nga antioksidantët të cilët ulin rrezikun e atakut në zemër.

Mbrojtje Për Gjymtyrët
Shalqini përmban pigment natyralë që luftojnë inflamacionin në gjymtyrë.

Disa studime thonë se falë konsumit të shalqinit, njerëzit janë më pak të prekur nga reumatizma ose artriti.

Shëndeti I Syve
Një racion me shalqin plotëson 30% të nevojës ditore për vitaminë A, e cila është thelbësore për shëndetin e syve.

Sheqeri Në Gjak
Niveli i glicemisë tek shalqini është 80, por falë karbohidrateve që ai përmban, do të thotë se si frut nuk arrin të rrisë nivelin e sheqerit në gjak./AgroWeb.org

Previous Post

Taravari: Afrim Gashi do të jetë përfaqësuesi i VLEN-it në samitin e NATO-së

Next Post

Papa paralajmëron: Demokracia është në gjendje të rëndë

Related Posts

Shëndet & Style

Rëndësia e hidratimit për shëndetin

16/05/2025
Shëndet & Style

Tri pije që janë të mira për shëndetin e zorrëve dhe mëlçisë

16/05/2025
Shëndet & Style

Moti sot në vendin tonë

16/05/2025
Shëndet & Style

Dita Ndërkombëtare e Infermiereve

12/05/2025
Shëndet & Style

Rreziku nga varësia e rrjeteve sociale

12/05/2025
Shëndet & Style

Terapia që mund të rregullojë problemin e pagjumësisë

12/05/2025
Next Post

Papa paralajmëron: Demokracia është në gjendje të rëndë

KURIR/Analizë: A po e izolon bashkësia ndërkombëtare Ali Ahmetin?

17/05/2025

A do të përfshijë partneriteti strategjik heqjen e vizave për Maqedoninë? Ja çfarë thotë ambasadori britanik

17/05/2025

Taravari: VLEN nuk përfillet në Qeveri, ASH nuk është mësuar të jetë dekor

17/05/2025
Lajme24.mk

Shoqëria për tregti dhe shërbime
“AKTUALE” SHPKNJP – Shkup

email: lajme24.mk@gmail.com

Browse by Category

  • __kateg
  • __kateg
  • Aktuale
  • Biznes
  • Botë
  • Intervista
  • Islam
  • Kosovë
  • Lajme
  • Life
  • Maqedoni
  • OPINIONE
  • Rajon
  • Shëndet & Style
  • Shëndet & Style
  • Showbiz
  • Showtime
  • Shqipëri
  • Sport
  • Style
  • Tech & Auto
  • Tech & Fun

Follow Us

  • Ballina
  • Lajme
  • Showtime
  • Sport
  • Life
  • Tech & Fun

© 2023 Lajme24.mk

No Result
View All Result
  • Ballina
  • Lajme
    • Maqedoni
    • Rajon
    • Botë
  • Showtime
  • Sport
  • Life
  • Tech & Fun

© 2023 Lajme24.mk